Akihabara

Akihabara er kendt for de mange elektronikbutikker der findes i området, men også for de mange butikker der sælger manga og anime. Man kan også finde mange maid cafés her, hvilket nok fanger øjet, når man går på gaden, for man kan se piger, klædt i en slags stuepige uniform, dele reklame ud for restauranterne.

Elektronikbutikker

Der findes hundredvis af små elektronikbutikker i alle størrelser. Nogle specialiserer i noget helt specifikt og andre er store butikker med alt man kan forestille sig. Der findes også butikker, der sælger brugte ting, retroartikler osv.

På Chuo Dori street og de små gader omkring Akihabara, kan man finde masser af elektronikbutikker.

Yodobashi Camera som er en kæmpe butik,  anbefales til udlændinge, da man kan finde internationale modeller og der sælges tax free.

Da man i Japan bruger 100 volt, kan man ofte ikke købe japansk elektronik til brug i Danmark. Vær derfor opmærksom på, at få en model der kan bruges i Danmark.

Manga og anime

Manga og anime butikkerne er sjove at se, selvom man måske ikke har interesse for det. Japanerne er vilde med det og i butikkerne kan du se folk i alle aldre købe disse artikler, selvom det mest er de unge der er interesserede i det.

Manga og Maid Cafés

Manga og Maid Caféerne er dukker op i dette område, som en del af manga og anime kulturen. Manga caféerne er en slags internet café, hvor man kan læse tegneserieblade, se tegneseriefilm og gå på internettet.

Maid Caféerne er meget specielle. Her er tjenerne klædt ud i stuepigeuniformer, som har lidt et uskyldigt, nuttet, men også et lidt seksuelt udseende over sig og de er alle meget unge eller ser unge ud. Kunderne behandles nogle gange som børn og der synges og leges ved bordene, men samtidig som herre eller chef.

Maden kommer ofte med sjove former, så de ligner en bamse eller et dyr, som man ville lave til børn. Afhængig af restauranten, gør tjenerne forskellige ting ved bordene, som lægger en fortryllelse på din drink, tegner med ketchup på din mad, giver dig en hat på, laver en lille sangleg før du skal spise osv.

Husk på nogle basale regler, hvis du besøger en maid café:

Forsøg ikke på at røre tjenerne

Spørg ikke efter deres kontaktinformation

Tag ikke billeder, uden at spørge først. Mange steder skal man betale for at tage billeder.

Hvordan kommer man til Akihabara med tog?

Linierne JR Yamanote Line, JR Keihin-Tohoku Line og JR Sobu Line, samt Tsukuba Express og Hibiya Subway Line kører alle til Akihabara.

 

 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *