Izakaya restaurant

En izakaya er en en type restaurant, som ofte er meget lille og mange gange kun består af en bar hvor man kan sidde og spise. Det er et sted, hvor man ofte tager hen efter arbejde for at få en øl og noget at spise. izakaya

Nogle er specialiseret i kun en type mad, som for eksempel yakitori (spyd med kylling) sushi eller tonkatsu (paneret stegt svin) og har et meget lille menukort eller kun få retter. Andre steder steder har de meget omfattende menukort.menu

 

De er normalt billige, men kvaliteten af maden er stadig høj, som den stort set altid er i Japan.

Hvordan og hvad spiser man på en izakaya?

Det er ikke et sted, hvor du bestiller forret, hovedret og dessert, for normalt kan du kun bestille hovedretter.

Det er uformelt og du kan bestille maden løbende. Maden deles gerne mellem alle ved bordet, så man behøver ikke at bestille en ret til hver person. Det er faktisk en fordel at bestille mad løbende, fordi maden serveres når køkkenet har lavet den. Det vil sige, at hvis man ved et bord bestiller 7-8 retter fra starten, kan de komme med alle retterne stort set på en gang, hvis køkkenet laver dem færdige på næsten samme tid.

Man kan godt sidde længe og spise og drikke på samme izakaya, men man kan også lave en izakaya-crawl og få en øl og en enkelt ret eller to et sted og gå videre til næste.

Normalt kan man bestille sake, øl, te og vand. Sodavand kan man kun få meget få steder, hvilket i øvrigt gælder for de fleste restauranter i Japan. Sake kan normalt bestilles per glas eller per flaske.

Det er ikke en traditionel turistrestaurant, så mange steder har de ikke engelske menukort.

Hvis du ikke kan læse hvad de har på menukortet og tjeneren ikke kan engelsk, så peg på menukortet og sig “Koré” som betyder “den her” eller “denne” og håb på det bedste. Tjenerne er meget serviceminded og kan normalt hjælpe dig på vej, også selvom de ikke snakker engelsk. Du kan godt løbe ind i nogle sjove retter, men tag det som en oplevelse.

“Onegai shimasu”, betyder “undskyld mig” og bruges til at få tjenerens opmærksomhed.

Der findes så mange forskellige retter man kan få på izakaya, så der er ikke nogen grund til at begynde at lave en liste. Nogle steder har de mange retter, men mange steder har de ganske få retter.

Izakayaer findes mange steder, men de fleste findes omkring tog- og metrostationerne og under jernbanerne.

Nyd maden, selskabet og atmosfæren!

 

 

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *