Sanja Matsuri

Den religiøse festival Sanja Matsuri (Matsuri betyder festival) afholdes over tre dage hvert år den tredje hele weekend i maj. Den afholdes for at fejre de tre grundlæggere af Sensojitemplet som ligger begravet eller bevaret i Asakusa shrine, som ligger ved siden af templet.

sanja-matsuriI løbet af festivalen bæres omkring 100 shrines rundt i gaderne omkring templet for at bringe held og lykke til beboere og forretninger i området. Shrines eller Mikoshi som de kaldes når de bæres rundt i gaderne, bæres af Mikoshihold, som kan bestå af både mænd og kvinder og man kan også se nogle, der bæres af børn. Hvert hold har sin egen uniform, som kan bestå kun af en jakke og sko. Derfor kan man se mange mænd, som bærer underbukser, der ser ud som om de er lavet af et håndklæde og en kort jakke og sko.

matsuri-uniformDe bæres meget energisk, løftes op og ned, fra side til side og med og rytmisk klap og råb for at holde marchrytmen. Omkring 40 personer bærer hvert shrine, plus de mange følgere der også findes. Samtidig er der mange med fløjter, trommer og andet musik der også følger nogle af shrines eller spiller forskellige steder i gaderne.

Deltagerne er klædt i traditionelle dragter, man kan se mange i kimono, Yakuza (japansk mafia) er stærkt til stede og deltager og viser deres tatoveringer frem og hvis du er heldig, kan du også se geisha.kimono

Under festivalen findes der madstande, hvor man kan spise mange lækre lokale specialiteter og der er masser af mennesker over det hele. Hvis man kommer om søndagen, som er den vigtigste dag er der meget fyldt og man skal være forberedt på, at det kan være svært at bevæge sig rundt i gaderne.mad-sanja-matsuri

Sanja Matsuri aktiviteter dag for dag

Sanja Matsuri begynder om torsdagen, hvor der er en ceremoni der ledes af den vigtigste præst i Asakusa shrine. Her er der dog ikke optog og så mange aktiviteter.

Selve festivalen begynder om fredagen, hvor paraderne med shrines bæres igennem gaderne. Aktiviteterne starter omkring middagstid.

Om lørdagen bæres mange små shrines rundt i gaderne og det er her man kan se både børn og kvinder deltage. Her starter aktiviteterne omkring middagstid.

Søndag er den vigtigste dag, hvor de tre shrines der repræsenterer grundlæggerne af Sensoji, bæres rundt i gaderne. Aktiviteterne starter omkring kl. 6 om morgnen.

Vær opmærksom på at søndagen er den vigtigste dag og dermed også den dag med flest folk i gaderne. Det kan være meget svært at bevæge sig rundt i gaderne og nogle områder lukkes af, så man ikke kan besøge dem. Fredag og lørdag er der mange folk, men det er muligt at besøge hele området og man kan nemmere bevæge sig rundt.

lordag-sanja-matsuri

Transport til Asakusa

Det er muligt at komme til Asakusa med Ginza Subway Line, Asakusa Subway Line, Tsukuba Express og Tobu Railways. Derudover kan man også komme dertil med Tokyo Water Bus.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *